Veelgestelde vragen

Bestellen en verzenden

Vanaf dat de bestelling geplaatst is, duurt het ongeveer 2,5 à 3 weken voordat u uw bril weer terug hebt. We zijn natuurlijk wel afhankelijk van hoe snel u uw bril opstuurt.  

Alle betalingen van nieuweglazen.com worden afgehandeld door Mollie

De betaalmethoden die ondersteund worden zijn:

  • iDEAL
  • Creditcard
  • Klarna Achteraf Betalen
  • PayPal
  • Bancontact
  • Klarna Betaal Nu
  • Overboeking
  • Belfius Direct Net

Als u uw bestelling hebt voltooid, krijgt u van onze een verzendlabel toegestuurd via e-mail. Dit label kunt u gebruiken om uw bestaande bril naar ons op te sturen. Uw bril gaat direct naar de glasfabrikant, waarna zij er nieuwe glazen in zetten, volgens uw brilrecept.

U kunt bestellingen plaatsen vanuit Nederland en België. Wij versturen bestellingen ook alleen naar die landen.

Kwaliteit en onderscheid

Ja, onze glazen zijn van een merk dat in de top 5 staat van de wereld. Vanwege het feit dat deze glazen ook bij zelfstandige opticiens in o.a. Nederland en België (dus geen brillenketens zoals Hans Anders, Specsavers of Pearl) te koop zijn, kiezen we ervoor het merk niet te noemen. We hebben bewust gekozen voor deze leverancier, aangezien zij kwalitatief gelijkwaardig zijn aan de andere spelers in de top 5, maar onderscheidend zijn in UV420 glazen en gepolariseerde zonneglazen in 14 kleuren.

Wij hebben geen winkel waar u terecht kunt voor een kopje koffie en een oogmeting. Daarom hebben we ook geen opticiens of optometristen nodig. Ook de apparatuur die benodigd is om metingen te doen hebben wij niet hoeven aanschaffen, evenals apparatuur om glazen te slijpen en op maat te maken.

Wij hebben de afspraak met de glasfabrikant dat uw montuur naar hen wordt opgestuurd. Zij zorgen voor de juiste specificaties van de glazen en plaatsen deze in uw montuur. Dit werkt zo wanneer u een nieuw montuur besteld en wanneer u uw eigen montuur opstuurt.

Onze glazen hebben standaard een filter tegen UV-licht van de zon (UV420). Dit filter zit in het glas en is niet naderhand aangebracht. Hierdoor zijn uw ogen beschermd tegen het schadelijke licht van de zon. Dit voorkomt op lange termijn schade aan uw ogen. Maculadegeneratie is hier een voorbeeld van, maar zonlicht (UV-licht) is sowieso niet goed voor uw ogen. Daarnaast zijn onze glazen standaard 2-zijdig ontspiegeld en hebben ze een superkraswerende coating. (Die is natuurlijk wel later aangebracht).

Als u een hoge sterkte hebt, meer dan + of – 5.00, kan het interessant zijn om voor extra dunne glazen te kiezen. Standaard hebben onze glazen een brekingsindex van 1.67, maar u kunt bij ons ook kiezen voor 1.76. Dit zijn ultradunne glazen. De dikke glazen van vroeger hadden vaak een brekingsindex van 1.50.

Er zijn brillenglazen met verschillende brekingsindexen verkrijgbaar. Hoe hoger de brekingsindex (Hi-index), hoe dunner het glas. Met een brekingsindex van 1.76 zijn deze glazen ultradun, het is zelfs op dit moment het dunste kunststof glas ter wereld!

 

Sterkte en brilrecept

Een brilrecept is een formulier met uw correctiewaarden en andere relevante waarden van uw ogen. De opticien die uw ogen opmeet, zorgt dat alle relevante waarden op het brilrecept worden ingevuld. Dit brilrecept wordt naar de glasfabrikant gestuurd en zij zorgen ervoor dat de glazen volgens dit recept worden gemaakt.

De belangrijkste gegevens die u op uw brilrecept terugvindt zijn je correctiewaarden. De juiste correctie zorgt ervoor dat u weer scherp ziet. Hoe dat precies wordt uitgedrukt, leest u hieronder.

Oogsterkte (SFER / S / SF / SPH)

Op uw brilrecept staat de oogsterkte meestal aangegeven als S of SF. Soms wordt dit nog wel eens gedaan met de afkortingen SPH of SFER. Bij deze letters zie je ook een + en – teken staan. Hiermee wordt aangegeven dat het om een plus- of minsterkte gaat. Als de opticien geen plus of minteken heeft neergezet, kunt u  ervan uitgaan dat een plussterkte (+) wordt bedoeld.

Cilinder (C / CIL / CYL)

Niet iedereen heeft een cilinder. Wanneer u wel een cilinder nodig hebt is deze herkennen aan de afkorting C, CIL of CYL. Een cilinder is benodigd wanneer de oogbol een beetje ovaal is. Voor deze waarde staat bijna altijd een min (-).

As (AS / A / AX / AXI / AXS / AXIS)

Bij een cilinder staat ook altijd de as vermeld. De afkorting die hiervoor gebruikt wordt is A, AS, AX, AXI, AXS of AXIS. De as geeft de richting van uw cilinder aan. Dit is altijd een getal tussen de 0 en 180.

Additie (ADD)

Soms kan het zo zijn dat u een additie (ADD) op uw brilrecept ziet staan. Dit is de leestoeslag. Deze correctiewaarde vindt u alleen als u een multifocale bril of leesbril nodig hebt. Dit kan een getal zijn tussen de +0.75 en +3.00 en is bijna altijd voor beide ogen gelijk. Toch kan het zo zijn dat dit net anders is per oog, wat dan wordt aangegeven met OD en OS. OD staat voor Oculus Dexter en is het rechteroog, OS staat voor Oculus Sinister en is het linkeroog. De stappen bij de additie gaan per 0.25 en bevatten altijd een plusteken (+).

Prisma (Prism / Prisma)

Vooral mensen die dubbel zien krijgen een prismacorrectie voorgeschreven. Als u een prismatische correctie nodig hebt, dan staat dit op je brilrecept aangegeven met Prism of Prisma. De richting van de prisma wordt aangegeven met ‘bas’. nieuweglazen.com biedt geen glazen aan met een prismacorrectie. Hebt u toch een prismacorrectie nodig, raden we u aan naar uw opticien te gaan.

Pupilafstand (PD)

De laatste correctiewaarde die u op een recept kunt vinden is de pupilafstand. Deze waarde wordt aangegeven met 1 of 2 getallen. Dit is de afstand tussen het midden van uw linkerpupil en het midden van je rechterpupil in mm. Soms meet de opticien van het midden van de beide pupillen naar het midden van de neusbrug. Dan heeft elk oog een eigen PD. Staat uw pupilafstand niet op uw recept, dan kunt u hem ook heel makkelijk zelf meten met een liniaal. Het gemakkelijkste is als u dit met 2 personen doet.

Hoogte

De hoogte is met name van belang bij multifocale brillen. Het wordt uitgedrukt in millimeters en meet de hoogte van uw pupil vanaf de onderkant van het brillenglas. Met deze informatie kunnen de brillenglazen op precies de juiste positie in het montuur worden gezet. Als het leesgedeelte te hoog of te laag voor de pupil wordt gecentreerd, dan zou de bril oncomfortabel zicht kunnen geven.

Specter View heeft geen eigen winkels waar we oogmetingen uitvoeren. Hierdoor kunnen we onze kosten laag houden. Als u bij ons nieuwe glazen of een nieuwe bril wilt bestellen, hebt u dus altijd een brilrecept nodig waarop uw correctiewaarden staan beschreven.

U kunt uw ogen laten opmeten bij een lokale opticien. Soms zijn deze metingen gratis, andere keren vraagt de opticien hier een bedrag voor dat vaak varieert tussen de € 15,- en € 40,-. Dit is natuurlijk best een bedrag, maar u zult zien dat u deze kosten snel hebt terugverdiend door bij Specter View glazen te bestellen. De glazen zijn immers kwalitatief gelijk, hebben altijd een UV-licht filter tegen de schadelijke straling van de zon, en zijn ook nog eens een stuk goedkoper.

Zonnebrilglazen

Onze zonnebrilglazen zijn om een aantal redenen speciaal. We hebben namelijk gepolariseerde zonnebrilglazen in 14 verschillende kleuren. Hierin mogen we ons dan ook uniek noemen! Normaal gesproken zijn gepolariseerde zonnebrilglazen alleen verkrijgbaar in de kleuren grijs, groen en bruin.

Normaal gesproken valt het licht van de zon vanuit heel veel verschillende hoeken op ons netvlies. Dit veroorzaakt de schitteringen die we waarnemen in de sneeuw, op het water of op een nat wegdek. Gepolariseerde zonneglazen zorgen ervoor dat het licht nog maar vanaf 1 kant op uw netvlies valt, waardoor de schittering niet optreedt. Deze glazen zijn UV400 en bieden hiermee prima bescherming voor uw ogen. Lees hier meer over gepolariseerde zonneglazen.

Wanneer u met uw zonnebril uw ogen net zo goed wilt beschermen als met onze UV420 heldere brillenglazen, is er de mogelijkheid om te kiezen voor UV420 zonneglazen. Deze glazen filteren het schadelijke UV-licht van de zon voor 94% weg, waardoor dit licht niet op uw netvlies terecht komt. Dit voorkomt op lange termijn schade aan uw ogen. Deze glazen zijn beschikbaar in de kleuren grijs, groen en bruin en zijn nooit gepolariseerd